söndag 16 mars 2008

Sesammjölk

På begäran lägger jag in ett nytt recept på sesammjölk :)

Enklast är, för några glas, att ta 1 dl sesamfrön och 4 dl kallt vatten - mixa dem i en mixer eller i en skål med stavmixer. Vill du ha rätt proportioner och för att få ut maximalt med kalcium och järn, så ta istället en halv dl skalade respektive en halv dl oskalade frön. (Ett tips: smaksätt med lite honung/banan om du vill, blir asgott! Om du inte dissar det söta vill säga). Sesammjölken klarar sig som sagt några dagar i kylskåpet!

Men notera att den har väldigt annorlunda smak, inte alls som vanlig mjölk, samt att den blir "tjock" i och med skalresterna. Något för de modiga.

Roligt att ni läser förresten, upptäckte att jag älskar att blogga här!

1 kommentar:

Unknown sa...

hihi tack för receptet på mjölk för newbies *ler*. ska handla sesamfrön snart och texta, dock har jag ingen stavmixer men det går nog att ordnapå något sätt.